☰ Selaa muita blogeja
01.05.2016
 

Erään videon syntytarina


Oli kevät 2015 ja viimeiset KOHU! -esitykset olivat takanapäin. Aventurissa alettiin pohtimaan seuraavia siirtoja yleisön viihdyttämiseksi ja yllättämiseksi. Päätettiin, että seuraavaksi tehdään musiikkivideo osana seuraavaan, keväällä 2017 ensi-iltansa saavaan showhun valmistautumista. Ideaa hauduteltiin kesän yli ja vielä pitkälle syksyyn kunnes kesken joulukiireiden syntyi päätös – keväällä 2016 tuo video toteutettaisiin.

Aventur ei ole koskaan ollut perinteinen ”kaapukuoro”, joten videoitavan biisin piti olla jotain erilaista, uutta ja yllättävää ja sovituksen jotain sellaista, joka asettaisi monenlaista hulluakin kokeilleen Aventurin aivan uudenlaisen haasteen äärelle. Pohdinnan jälkeen video päätettiin tehdä saksalaisen industrial metal -yhtye Rammsteinin kappaleesta Du Hast. Uutena haasteena päätettiin esittää kappale uskollisena sen alkuperäisille soundeille – mutta a cappellana! Toisin sanoen kaikki sisältö tuotettaisiin ihmisäänten voimin, toki tekniikkaa ja efektejä hyödyntäen.

Tämä uusi lähestymistapa vaati paljon harjoitustunteja taas kerran uuden äärelle joutuneilta kuorolaisilta. Myös investointeja uuteen laitteistoon jouduttiin tekemään. Videota päästiin toteuttamaan pitkällisen suunnitteluprosessin jälkeen: maaliskuussa tehtiin äänityksiä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme KSF Entertainment Groupin korvaamattomalla avulla ja pitkällisen etsimisen jälkeen täydellinen kuvauspaikkakin löytyi maan alta lämmönjakokeskuksesta, mistä iso kiitos Vantaan Energialle!

Huhtikuinen kuvauspäivä olikin kuvauspaikan luonteesta johtuen varsin hikinen rupeama, mutta kuoro oli liekeissä ja jälki erinomaista, kiitos kuvauksesta vastanneen Mobile-TV Oy:n sekä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Dimmercity Light & Soundin vakuuttavien valojärjestelmien. Projektin loppu olikin sitten lähinnä istumalihastreeniä. Tunnista ja päivästä toiseen äänitysten miksaamista sekä videon leikkausta ja editointia.

Nyt tuo projekti on valmis ja video näkee päivänvalon huomenna perjantaina 27.5.2016 kello 17:00 Aventurin Youtube-kanavalla (https://www.youtube.com/user/AventurShowchoir).

Vielä iso kiitos kaikille mukana olleille!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS

Kuorolaulua vai yhteislaulua?

...eli mikä tekee ryhmästä laulajia kuoron?

Koulujen kevätjuhlat, syntymäpäiväonnittelut, kauneimmat joululaulut, lätkäfanien kannatuslaulut... yhteislaulut...
01.03.2017

Stemmaesittelyssä ykkössopraanot

Seven sisters – seitsemän sopraanosisarta.

Yhtenäisessä äänessämme on samaa kuin Brittein saarten Seven Sisters -kalliorivissä, jolta lainasimme alaotsikon....
01.02.2017

Kuorolaulua vai yhteislaulua?

...eli mikä tekee ryhmästä laulajia kuoron?

Koulujen kevätjuhlat, syntymäpäiväonnittelut, kauneimmat joululaulut, lätkäfanien kannatuslaulut... yhteislaulut...
08.11.2016

Vaatteet on mun aatteet!

Erittäin tärkeä osa Aventur-elämystä on se, miltä näytämme esiintyessämme, joten vaatetuksen suunnittelu ei ole mikään pikkujuttu. Tässä valotamme hieman...
01.05.2016

Erään videon syntytarina

Oli kevät 2015 ja viimeiset KOHU! -esitykset olivat takanapäin. Aventurissa alettiin pohtimaan seuraavia siirtoja yleisön viihdyttämiseksi ja yllättämiseksi....
01.02.2016

Meidän jengi - aikuisten HopLop?

Aventur on ennen kaikkea sosiaalinen yhteisö. Olemme kuoron lisäksi myös kaveriporukka, jonka kesken aika ajoin juhlitaan yhdessä synttäreitä tai tupareita,...
Aventur ry
info@aventur.fi
Y-tunnus: 2067832-9 Helsinki